Op zaterdag 13 juli 2019 organiseren wij van 16.00 tot 19.00 uur een Wijnproeverij aan de Montignylaan 8 in Schoonhoven bij Corien en Jeroen Groenewegen. 

Het is de bedoeling dat er heerlijke wijnen, wit, rood en rose, geproefd gaan worden van het bekende Schoonhovens wijnhuis Wijnkoperij Huub Oostendorp. Samen met de Wijnkoperij zorgen wij voor de informatie over de herkomst van de wijn, de druiven, het proces van wijnmaken enz.

Wijn proeven (en drinken) staat voor gezelligheid en daar zorgen wij voor. Behalve de wijnen zijn er ook niet alcoholische drankjes (ook voor de kinderen) en uiteraard heerlijke hapjes.

Van wijn proeven komt vanzelf gezelligheid en natuurlijk wijn bestellen; ja natuurlijk ook daar gaat het om, want de opbrengst van deze gezelligheid komt allemaal ten goede van de verbouwing van De Bron.

Volwassenen betalen € 15 per persoon en kinderen zijn daarbij van harte welkom zonder te betalen. Afrekenen kan bij binnenkomst.

Van harte welkom op zaterdag 13 juli 2019 tussen 16.00 uur en 19.00 uur aan de Montignylaan 8. Als u al weet dat u komt, wilt u dan even een berichtje sturen naar corienvansanten@gmail.com? Graag uw naam en het aantal deelnemers vermelden.

 Tot ziens op 13 juli!

Arie, Ellen, Jeroen, Corien, Annette, Ab, Lia, Riet en Hans

Een wijnproeverij is een bijeenkomst waar mensen wijn proeven. De praktijk van wijnproeven is net zo oud als de productie van wijn. Tijdens het wijnproeven wordt de wijn in een glas geschonken. De kleur van de wijn wordt beoordeeld, evenals de geur. Vervolgens neemt de proever een slok en laat die in de mond ronddraaien. Alle smaakpapillen in de mond krijgen hierbij de gelegenheid de wijn te beoordelen.