Alphacursus

Jaarlijks wordt de Alphacursus door de hervormde gemeenten van Schoonhoven en Willige Langerak georganiseerd.

Wat is Alpha?

Met anderen op zoek gaan naar de zin van het leven. Dat is Alpha. Tijdens circa tien interactieve en gezellige bijeenkomsten ontdek je wat het christelijk geloof inhoudt.

Ontmoeten, vragen en ontdekken – dat doe je op Alpha! Stel al je vragen en praat met andere deelnemers door over interessante onderwerpen. Je bent niet de enige Alpha-deelnemer; wereldwijd volgden ruim 25 miljoen mensen een Alpha.

Voor wie?

Alpha is voor iedereen! Heb je vragen over het leven of over het christelijk geloof? Dan is Alpha echt iets voor jou. Er is alle ruimte om het gesprek aan te gaan en je vragen en ideeën te delen.

Waarom?

Op Alpha denk je samen na over inspirerende onderwerpen. Iedereen komt met zijn eigen vragen en ideeën. Je ontdekt altijd iets nieuws. Je ontmoet leuke, nieuwe mensen. En het is helemaal gratis!

Hoe werkt het?

Elke Alpha begint met een lekkere maaltijd. Hét moment om elkaar op een ontspannen manier goed te leren kennen. Na de maaltijd luister je naar een kort, inspirerend verhaal over een van de onderwerpen. Daarna is er alle ruimte om je vragen en gedachten te delen in kleine groepen.

Er zijn circa tien Alpha-bijeenkomsten en een Alpha-dag of Alpha-weekend. Elke bijeenkomst staat een ander onderwerp centraal. Op Alpha bespreek je onder meer de volgende onderwerpen:

Is er meer?

Wie is Jezus?

Bidden: waarom en hoe?

De Bijbel lezen: waarom en hoe?

Hoe zit het met de kerk?

Misschien ben je zelf bekend met het christelijk geloof maar ken je iemand die hier graag meer over wil weten? Dan zijn jullie samen van harte welkom!

Wil je meer informatie? Mail naar alphaschoonhoven@outlook.com of neem contact op met Neil Snaterse, tel. 06 48 45 98 33.

Alpha-team: Toos en Neil Snaterse, Marco Loef, Rene Speksnijder, Menno Timmermans, Hans Nieuwenhuijzen en Anja de Pater


De Alpha vindt plaats in ‘De Bron’ op de maandag avond van 5 september tot en met 7 november van 19.00-21.00u. Elke avond begint met een maaltijd.
5 september is de introductie avond om vrijblijvend een indruk op te doen.


Laatste update: juni 2022