De kerkenraad heeft besloten om versoepelingen voor de kerkdiensten door te voeren per zondag 13 juni. Graag brengen wij u hiervan op de hoogte.

Aanleiding voor de versoepelingen is een verruimd advies van de landelijke kerk en verruimingen van landelijke coronamaatregelen door de overheid.

Vanaf komende zondag is de kerk geopend voor 50 bezoekers en De Bron voor 40 bezoekers. Er verandert verder niets aan de gebruikelijke maatregelen (reserveren/ gezondheidscheck/ ontsmetten van de handen bij de ingang/ dragen van mondkapjes bij verplaatsing). Er is crèche.

De landelijke kerk adviseert 60 bezoekers, daar zitten we in het kerkgebouw net iets onder om de 1,5 meter beter te kunnen garanderen.

De landelijke kerk adviseert om het slotlied met de hele gemeente te zingen op ingetogen wijze. Wij menen, o.a. gezien de regelgeving bij de openstelling van horeca (daar zijn eveneens 50 mensen in één ruimte toegestaan, en dan zelfs twee rondes op één avond. Vaak zijn dat kleinere ruimtes waar volop wordt gepraat, gelachen en gelopen). Ook het aantal vaccins dat inmiddels is gezet, is een reden dat wij denken dat het mogelijk moet zijn de hele dienst de gemeente ingetogen mee te laten zingen. U mag dus meezingen, maar wordt uitdrukkelijk verzocht dit op spreekstemniveau te doen.

We hopen dat de versoepelingen van de maatregelen zullen bijdragen aan de terugkeer van het reguliere kerkbezoek. Wij hopen u gauw te ontmoeten in het kerkgebouw of De Bron.

Met hartelijke groet,

De kerkenraad